25-03-2023

Storing tijdens noodstroomtest verholpen: patiëntenzorg niet in gevaar geweest

In het Maasstad Ziekenhuis is er afgelopen nacht tijdens de periodieke noodstroomtest een storing opgetreden. Hierdoor heeft de Spoedeisende Hulp (SEH) een tijdelijke stop gehad en is het Brandwondencentrum tijdelijk gesloten geweest voor nieuwe patiënten. Sinds vanochtend is de storing verholpen en zijn zowel de Spoedeisende Hulp als het Brandwondencentrum weer volledig open.

Er is met man en macht gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en ervoor te zorgen dat de patiëntenzorg geen gevaar liep. Dit is gelukt.

Spoedeisende hulp en brandwondenzorg
Onze patiënten die een bezoek moesten brengen aan de SEH konden terecht op de Spoedeisende Hulp van het Ikazia Ziekenhuis, Erasmus MC en Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Martini Ziekenhuis in Groningen spraken we af dat eventuele nieuwe patiënten, die specialistische brandwondenzorg nodig hadden, bij hen terecht konden.

Excuses
We begrijpen dat dit voor ongemak kan hebben gezorgd en bieden daarvoor onze excuses aan.

Dankbaar voor geboden hulp en flexibiliteit
Tegelijkertijd zijn we dankbaar voor de geboden flexibiliteit en hulp van de Rijnmondse collega-ziekenhuizen, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), Ambulance Rotterdam-Rijnmond en de genoemde brandwondencentra.