Hygiëne Kwaliteitsmedewerker - leertraject

​Doelstelling(en)

Na het doorlopen van de scholing:

  • Ben je toegerust met kennis en vaardigheden van de hygiëne kwaliteitsmedewerker om je taak t.b.v. het aandachtsgebied van hygiëne en infectiepreventie goed uit te kunnen voeren.
Inhoud
  • Inleiding infectiepreventie
    • Besmettingsleer
  • Microbiologie
    • Antimicrobiële therapie
    • Verspreiding van micro-organismen
    • Preventieve maatregelen om verspreiding tegen te gaan: reiniging, desinfectie en steriliteit
  • Isolatiemaatregelen
    • Reiniging, desinfectie, steriliteit
    • Opslag van materialen
  • HACCP
    • Hygiëne in de keuken
  • Communicatie; hoe school ik mijn collega's?
    • Training presentatietechnieken
    • Omgaan met weerstand
    • Hoe sta ik voor een groep
  • Training interne auditor (light versie)
    • Een audit, waar moet ik allemaal op letten?
    • Training gesprekstechniek
    • Quickscan
  • Infectiepreventiemaatregelen in de praktijk
    • Doelstelling HKM-er presenteren

Werkwijze

​E-learning en Praktijkbijeenkomst
Strategisch thema
​Basiszorg conform IGZ en JCI
Competenties

Signaleren, Analyseren, Coachen, Nauwkeurig, Mondelinge communicatie, Borgen

Doelgroep
Medewerkers die op hun afdeling verantwoordelijk zijn voor het aandachtsgebied hygiene en infectiepreventie
Studiebelasting

​E-learning: 2 uur (4 dagen van 30 minuten)
Praktijk: 15 uur (5 dagen van 3 uur)

Toetsing

​Eindopdracht
Eindtoets na e-learning

Accreditatie
​Geen
Deelnemers

Minimaal: 6
Maximaal: 10

Kosten
Certificaat
Aan deze training is een certificaat van de Maasstad Academie verbonden.
​Contactpersoon

Maasstad Academie
Email: maaswijzer@maasstadziekenhuis.nl
Telefoon: 010 - 291 1539