Voeding en dieetleer ​​​

Algemeen
​Wil jij graag weten hoe je bijdraagt aan het herstel van de patiënt door middel van eten en drinken? Tijdens de training leer je alles wat daarvoor belangrijk is. Bijvoorbeeld: over de spijsvertering, de schijf van 5 en de kenmerken van een aantal belangrijke diëten enz.
Doelstelling(en)

Na het doorlopen van deze scholing:

  • Ken je de regels en de vakken van de schijf van vijf.
  • Kun je beoordelen of een bestelde maaltijd voldoet aan de aanbevolen hoeveelheden.
  • Kun je vertellen wat vertering is en wat er in maag, dunne darm en dikke darm plaatsvindt.
  • Ken je de afkortingen van dieten (lijst Sodexo).
  • Ken je de kenmerken van glutenvrije, lactosevrije, koemelkeiwitvrije, diabetes en En+ E+ diëten.
  • Ken je de voedings- en vochtlijst.
  • Ben je op de hoogte van de verschillende consistenties.

Inhoud

  • Richtlijnen goede voeding
  • Werking maagdarmkanaal
  • Dieet
  • Afwijkende consistentie
  • Voedings- en vochtlijst
​Werkwijze
E-learning
Strategisch thema
​Basiszorg conform IGZ en JCI
​Competenties
Nauwkeurigheid, Kwaliteitsgericht
​Doelgroep
Alle medewerkers
​Studiebelasting
E-learning: 1 uur
Toetsing
​Theorietoets
Accreditatie
​Geen
​Deelnemers
​n.v.t.
​Kosten
​Certificaat
Aan deze training is een certificaat van de Maasstad Academie verbonden.
​Contactpersoon

Maasstad Academie
Email: maaswijzer@maasstadziekenhuis.nl
Telefoon: 010 - 291 1539