Van harte welkom in ons ziekenhuis! Wij hopen dat je een leerzame en fijne tijd zult hebben. Je bent op weg naar een diploma verpleegkunde, waarmee jij echt het verschil kunt maken voor onze patiënten!
Informatie over de start van je opleiding in het Maasstad Ziekenhuis
Informatie over de start van je opleiding in het Maasstad Ziekenhuis
Belangrijke informatie: Webpagina Kyc
In deze applicatie vind je informatie terug die specifiek voor jou bedoeld is, zoals informatie over de afdeling, contactgegevens van de afdeling en je planning. Ook vind je hier (vlak voor je start) je personeelsnummer en e-mailadres.
Toegang tot deze applicatie ontvang je via de mail vanuit Stagemonitor (noreply@xebic.com). Heb je deze niet ontvangen, mail dan naar zorgopleidingen@maasstadziekenhuis.nl. Kijk ook in je spam.
Stappen zodra je de mail ontvangt
- Als de mail in de inbox is ontvangen: niet op de link 'koppel met Maasstad Ziekenhuis' klikken! In plaats daarvan doorloop je de 4 stappen die onderin de mail staan:
- Stap 1:
- Registreren: klik op de link bij stap 1, klik op account aanmaken en dan e-mail. Je gaat een account aanmaken met je privé- of schoolmailadres en maakt een zelfgekozen wachtwoord aan. Klik op registreren.
- Valideren: je ontvangt een 6-letterige validatiecode in de mailbox om je registratie te bevestigen. Let op, deze kan in de spam terecht komen. Je wordt nu doorgestuurd naar Kyc. Klik daar op 'Naar Kyc'.
- Stap 2 en 3: je bent nu in Kyc, ga naar mijn organisatie (oranje flatgebouw) en klik op het oranje + icoon.
- Stap 4: voer de koppelcode in (zie mail). Je ontvangt dan wederom een 4-cijferige bevestigingscode via de mail. Die voer je in en dan klik je op bevestigen.
- Je kunt nu Kyc gaan gebruiken. Als je ingelogd bent, klik dan op de tegel van het Maasstad Ziekenhuis.
Achtergrondinformatie Kyc
- Je kan Kyc opslaan onder je favorieten in je browser of Kyc intypen in de zoekbalk van je internetbrowser.
- Als Kyc opent dan kom je op het dashboard (icoon huisje) hier vind je jouw notificaties en zie je de afdeling waar je (gaat) werken of stage lopen. Je kan hier ook feedback geven over het gebruik van de app.
- Het 2e icoon (flatgebouw): klik je hierop dan kom je bij Mijn organisaties. Klik hier op de tegel van het Maasstad Ziekenhuis en dan zie je daar jouw informatie staan (naam, personeelsnummer, e-mailadres) en daaronder jouw periodes en de naam van de afdeling.
- Het 3e icoon (koffer): je portfolio. Hier staan je vorige, huidige en toekomstige afdelingen (periodes) beschreven waar je gaat werken of stage lopen. Als je bijvoorbeeld onder huidige periode op de afdeling klikt dan opent er een scherm met de naam van de afdeling en de periode en daaronder informatie over het Maasstad Ziekenhuis, verpleegafdeling en de afdeling. Elk onderdeel kun je door middel van een uitklapveld openen en vervolgens de informatie lezen die van belang is voor de start van je werk of stageperiode zoals contactgegevens en achtergrondinformatie over de afdeling.
- Het 4e icoon (poppetje): je profiel. Hier kun je bijvoorbeeld de taal of je kleurenthema aanpassen.
Belangrijke informatie: Onboarding App / Maasstad Account / Rooster
Rondom je indiensttreding ontvang je veel belangrijke informatie, soms via de mail maar ook via een aantal applicaties.
Onboarding app
In deze app vind je praktische informatie die je nodig hebt vóór en tijdens je indiensttreding.
Toegang tot deze app (een link) heb je reeds ontvangen of ontvang je zeer binnenkort. Let op: de link dient binnen enkele dagen geactiveerd te worden. Hou je spam ook in de gaten!
Mocht je geen link ontvangen, mail dan naar de Maasstad Academie: academie@maasstadziekenhuis.nl.
Maasstad Account
Zodra je personeelsnummer en e-mailadres bekend zijn, zie je dit terug in de Kyc-app.
Met je inlogaccount kun je (in combinatie met je personeelspas) inloggen op elke computer binnen het Maasstad Ziekenhuis. Het wachtwoord om voor de eerste keer in te loggen, ontvang je van het Maasstad Servicepunt bij het ophalen van je personeelspas.
LET OP: de eerste keer moet je inloggen vanaf een computer in het ziekenhuis. Doe dit niet vanuit huis omdat anders je account kan blokkeren.
Rooster
Voor je start ontvang je je rooster bij de kennismaking op de afdeling of via je privé- of schoolmailadres. Eenmaal in dienst kun je jouw rooster raadplegen via de Ortec-app. Je schooldag kan je hier ook in terugvinden. Meer informatie over Ortec ontvang je op de eerste werkdag.
Vooraf regelen: Personeelspas / Dienstkleding / Schoenen / Q-Park
Er is een aantal zaken die je voor de start van je opleiding moet regelen.
(Let op: in de onboarding-app staat andere informatie. De hieronder vermelde informatie is leidend voor jou).
Personeelspas en kleding
Alle medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis ontvangen een personeelspas die tijdens het werk zichtbaar op de kleding gedragen moet worden.
Zodra je je de bevestigingsmail (met informatie over je personeelspas) vanuit HR hebt ontvangen, kun je je personeelspas regelen. Doet dit uiterlijk 1 week voordat je gaat starten! Wij kunnen er dan namelijk voor zorgen dat er kleding op je personeelspas staat op je eerste werkdag.
Voor het regelen van je personeelspas kun je terecht bij het Maasstad Servicepunt (1e etage richting het bedrijfsrestaurant, 1H6 113). Neem hiervoor een geldig ID-bewijs mee. Geef aan wat je personeelsnummer is en per wanneer je in dienst komt. Er wordt een foto gemaakt die op je personeelspas komt te staan.
Schoenen
Je kunt op kosten van het Maasstad Ziekenhuis schoenen bestellen bij Wittepoel.
Wittepoel is gevestigd aan de Palmentuin 63 in Rotterdam (www.wittepoel.nl).
- Print het aanvraagformulier uit. Voor het formulier: klik hier
- Laat de teamleider van je afdeling dit formulier invullen
- Ga met het ingevulde formulier en je personeelspas naar Wittepoel en bestel daar je schoenen.
LET OP: Je kunt pas schoenen bestellen als je je personeelspas hebt opgehaald.
LET OP: Indien je stopt in je proeftijd, dien je de aanschaf van de schoenen aan ons terug te betalen (dit wordt ingehouden op je resterende salaris of je ontvangt een factuur).
Parkeergarage Q-Park
Als medewerker van het Maasstad Ziekenhuis kun je met korting parkeren in de parkeergarage van Q-Park Zorgboulevard. Je krijgt dan 50% korting ten opzichte van een normale gebruiker. Hiervoor dien je een Q-Park pas aan te vragen. De kosten voor de tijd dat je daadwerkelijk gebruikt hebt gemaakt van de parkeergarage worden dan automatisch van je rekening afgeschreven.
Je kunt de Q-Park pas aanvragen zodra je je personeelspas hebt opgehaald. Zie kopje 'Personeelspas en Kleding'. Het aanvragen van de Q-Park pas kan via de volgende link: Abonnementen Actie (q-park.nl).
Welkom- en terugkombijeenkomsten
Zodra je start, start ook het leren. Dat doe je niet alleen op school, maar ook bij ons in het ziekenhuis.
Voor onze studenten verpleegkunde hebben wij een eigen introductie ontwikkeld om je met een warm welkom in ons ziekenhuis te laten starten.
Dit is dus niet de fysieke introductie en terugkommoment waar in de Onboarding App (je hebt hier al informatie over ontvangen of ontvangt dit binnenkort) over gesproken wordt.
Op je eerste werkdag start je met een welkom bijeenkomst. In de daarop volgende periode volgen 2 terugkombijeenkomsten. Voor deze bijeenkomsten ontvang je t.z.t. een aparte uitnodiging via de mail.
Training: SIT-BLS en glucosemetertraining
Na je start zal je een aantal verplichte trainingen moeten volgen.
SIT-BLS AED
SIT staat voor Spoed Interventie Team: Volgens een bepaalde procedure ga je het ABCDE-principe uitvoeren. Dat doen we door middel van een scenario. BLS staat voor Basic Life Support: hierbij train je reanimatie inclusief gebruik van de AED.
Glucosemetertraining (POCT)
Hierbij leer je bloedsuiker prikken volgens de procedure zoals deze geldt in het Maasstad Ziekenhuis.
Voor beide trainingen geldt dat je door ons ingeschreven zult worden. Er wordt bij het inplannen rekening gehouden met je schooldagen en rooster. Let op: deze trainingen zijn verplicht. Vanaf je 1e werkdag zie je deze trainingen terug in je werkmail en in ons leermanagementsysteem PLATO.
Collegegeld / Boeken
Jouw opleiding wordt betaald door het Maasstad Ziekenhuis. Daar horen ook de kosten van je studieboeken bij. LET OP: je krijgt alleen je studieboeken vergoed als deze op de verplichte boekenlijst van school staan. Wij controleren dit.
Je kunt je boeken op 2 manieren aanschaffen:
Optie 1: Zelf bestellen, betalen en later declareren.
Heb je boeken aangeschaft? Vul dan het declaratieformulier in via AFAS Insite (Infomaassie– AFAS Insite – Ik wil iets declareren – Scholing – Studiekosten algemeen).
Zet bij aanvraagnummer studie: 999999 en bij budgetcode MA1-100 (MBO studenten) of MA1-400 (HBO studenten).
Voeg de factuur en een betaalbewijs van de bank (voorzien van naam rekeninghouder en rekeningnummer) toe.
De salarisadministratie gaat daarna aan de slag en zal het aan je uitbetalen.
Optie 2: Bestellen via het Maasstad Ziekenhuis. Stuur een mail naar: opleidingsbegroting@maasstadziekenhuis.nl.
Zet daarin duidelijk om welk boek het gaat, het ISBN-nummer, je naam, personeelsnummer, de opleiding die je volgt en de budgetcode: MA1-100 (MBO studenten) of MA1-400 (HBO studenten).
Als de boeken binnen zijn, krijg je een mail van de Opleidingsbegroting (dit kan 2 weken duren i.v.m. bestellen en leveren) dat je het boek kunt ophalen op de Maasstad Academie.
Studentenraad
De Studentenraad is op zoek naar jou!
De Studentenraad is opgericht voor en door studenten. In de Studentenraad zitten studenten uit alle leerjaren en opleidingen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe studenten!
Taken:
- Beroepenpromotie
- Peer coaching
- Verbeteren leerklimaat
- Deelname selectiemoment sollicitatieprocedure studenten verpleegkunde
- Regelmatig contact met Studentenraden in de regio
- Regelmatig overleg met Verpleegkundig Staf Bestuur en Zorgopleidingen
Als lid van de Studentenraad vergader je 1 dag per maand onder werktijd. Ben je lid, kun je dit ook goed gebruiken voor schoolopdrachten.
De Studentenaad is ook actief op Instagram: studentenraad_maasstadzknhuis
Heb je interesse om deel te nemen aan de Studentenraad? Neem dan contact met ze op via e-mail: Leerlingraad@maasstadziekenhuis.nl
Lidmaatschap V&VN
Indien je interesse hebt, kun je als student een gratis lidmaatschap van V&VN ontvangen.
Studenten verpleegkunde komen in aanmerking voor een gratis lidmaatschap bij V&VN (Verpleegkundigen en verzorgenden Nederland).
Let op: dit geldt alleen bij je initiële opleiding als verpleegkundige. Als je bijvoorbeeld al een diploma mbo-v hebt en een opleiding hbo-v volgt, dan geldt dit niet.
Dit lidmaatschap biedt tal van voordelen en mogelijkheden om je professionele ontwikkeling te bevorderen en je netwerk uit te breiden binnen de verpleegkundige gemeenschap.
Door lid te worden van V&VN krijg je toegang tot:
- Exclusieve evenementen en workshops: Leer van experts en collega's uit het veld tijdens onze diverse programma's en bijeenkomsten.
- Professionele hulpbronnen: Profiteer van onze uitgebreide bibliotheek met bronnen, richtlijnen en onderzoeken die relevant zijn voor je studie en carrière.
- Netwerkmogelijkheden: Maak verbinding met andere verpleegkundestudenten en professionals in het werkveld, wat waardevolle kansen biedt voor mentorschap en samenwerking.
- Carrièremogelijkheden: Ontvang meldingen over stages, vacatures en andere kansen die relevant zijn voor je studie en toekomstige loopbaan.
Om gebruik te maken van dit aanbod, volg eenvoudigweg de onderstaande stappen:
- Ga naar de website van V&VN en klik op 'Lid worden'.
- Selecteer de optie voor studentenlidmaatschap en voltooi het registratieproces.
- Verifieer je status als student door middel van een geldige student-ID of een ander bewijs van inschrijving.
- Zodra je lidmaatschap is bevestigd, ontvang je een welkomstpakket en verdere instructies over hoe je optimaal gebruik kunt maken van je lidmaatschap.
Mis deze kans niet om je professionele ontwikkeling een vliegende start te geven. Sluit je vandaag nog aan bij de V&VN en maak deel uit van een levendige gemeenschap van toegewijde verpleegkundigen.
Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met: Joyce Egas, Oncologie en Hematologie verpleegkundige afdeling 7, Bestuurslid V&VN Oncologie. Telefoon: 06 - 24 63 19 59, e-mail: j.egas@venvn.nl
Contact
Mis je nog informatie of heb je naar aanleiding van alle informatie nog vragen?
Neem dan contact op met Petra Kramp of Daniëlle Busser, Planning opleiding verpleegkunde
Telefoonnummer Petra: 06 – 27 21 36 03 (ma t/m do)
Telefoonnummer Daniëlle: 06 - 22 49 42 46 (di, do, vrij)
E-mailadres: zorgopleidingen@maasstadziekenhuis.nl