Aantal bezoekers
Maximaal 2 bezoekers per patiënt per keer. Dit geldt voor alle afdelingen, behalve als het anders wordt aangegeven. Informeer voor uw bezoek via de afdeling of het algemene nummer (010) 291 19 11 hoeveel bezoekers mogen komen. Zie ook onze pagina over bezoektijden.
Agressie
Agressie wordt in het ziekenhuis niet geaccepteerd. Van fysieke agressie en serieuze bedreiging wordt altijd aangifte gedaan bij de politie.
Alcohol
Het is verboden alcoholische dranken te drinken in het ziekenhuis.
Bloemen en planten
In verband met de beperkte ruimte op de afdelingen, adviseren wij de kamer op te fleuren met kleine boeketjes bloemen.
Let op Om infecties te voorkomen zijn:
- Bloemen in een vaas niet toegestaan op de volgende afdelingen omdat hier patiënten liggen met een lage afweer:
- Brandwondencentrum
- Intensive Care en Medium Care
- Longgeneeskunde
- Oncologie en Hematologie
- Neonatologie
- Zelfstandige behandelkamers
- Planten zijn op geen enkele afdeling toegestaan met uitzondering van openbare ruimtes en kantoren waar geen patiënten worden behandeld.
Elektrische step en andere vervoersmiddelen
Komt u met een (elektrische) steps, loopfiets, skateboard of ander (elektrisch) voertuig naar het ziekenhuis, dan is het verboden om hier mee in het ziekenhuis te rijden. Dit doen we om de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te waarborgen.
Uitzondering: een scootmobiel is toegestaan. Maar we vragen u wel om stapvoets te rijden om ongelukken in het ziekenhuis te voorkomen.
Eten en drinken
Voeding levert een belangrijke bijdrage aan uw gezondheid en herstel. Daarom besteden wij veel aandacht aan goede voeding met belangrijke voedingsstoffen. Voeding die u juist nu u ziek bent goed kunt gebruiken. Al onze gerechten maken wij van verse en pure ingrediënten. Dat merkt u aan de smaak, geur en kleur van ons eten en drinken. Persoonlijke aandacht maakt hierin het meeste verschil: medewerkers adviseren en komen langs met diverse heerlijke gerechten waaruit u zelf een keuze kunt maken.
Wij bieden u 6 keer per dag kleine gerechten en dranken aan. Hierbij hebben we al een selectie voor u gemaakt rekening houdend met uw persoonlijke wensen, dieet en allergieën. Al onze gerechten hebben een verantwoorde portiegrootte. U bepaalt zelf welke en hoeveel gerechten u op dat moment wilt eten. Net als in een restaurant bepaalt u zelf wat u wilt eten.
Als u iets nodig heeft op voedingsgebied, kunt u dit de hele dag door aan de voedingsmedewerker vragen.
Bij de voedselverstrekking in ons ziekenhuis gelden strenge eisen en regels wat betreft hygiëne en voedselveiligheid. Deze eisen en regels liggen wettelijk vast en zijn er om te voorkomen dat patiënten ziek worden van het eten. Het Maasstad Ziekenhuis verplicht zich om strikt om te gaan met de naleving van deze regels en heeft daarom ook een onafhankelijk instituut aangesteld om de controle hierop uit te voeren.
Om voedselinfecties te voorkomen adviseren wij dan ook om zo min mogelijk risicovolle voeding van thuis mee te laten brengen. Risicovolle voedingsmiddelen zijn onder andere soep, vlees en vleeswaren, vis, rauwkost en zuivelproducten. Voedingsmiddelen zoals fruit, koek en cake bederven minder snel en brengen daarom minder risico met zich mee.
Hulphond / Blindengeleidehond
Dieren hebben geen toegang tot het Maasstad Ziekenhuis met uitzondering van hulphonden en blindengeleidehonden. Voor hulphonden en blindengeleidehonden gelden de volgende regels:
- Wanneer een patiënt met hulphond / blindengeleidehond een afspraak heeft op de polikliniek, heeft de hond toegang tot de polikliniek en de betreffende spreekkamer.
- De hulphond / blindengeleidehond heeft geen toegang tot de verpleegafdelingen. Wil de bezitter van de hulphond / blindengeleidehond een verpleegafdeling bezoeken, dan kan dit alleen nadat hierover vooraf is overlegd met de teamleider van de betreffende verpleegafdeling.
- De hulphond / blindengeleidehond is schoon, ontwormd en gevaccineerd. Bij bezoek aan een opgenomen patiënt op een verpleegafdeling moet hiervan bewijs worden getoond.
- Alleen een hulphond / blindengeleidehond die op een rustige manier op (groepen) mensen reageren, kunnen worden toegelaten.
- De hulphond / blindengeleidehond blijft altijd onder toezicht van de bezoeker / verzorger.
Na ieder contact met de hulphond / blindengeleidehond moeten de handen gewassen worden.
Rookvrij
In en om het Maasstad Ziekenhuis mag niet gerookt worden. Met borden is buiten duidelijk gemarkeerd waar de rookvrije zone begint en eindigt. Patiënten, bezoekers en medewerkers van de organisaties aan de Zorgboulevard die toch willen roken, kunnen dit doen buiten de rookvrije zone.
Rolstoelen
Bij de ingangen en in de parkeergarage bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van rolstoelen. De rolstoelen zijn te leen door een muntstuk van € 2 in het muntslot te plaatsen. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntstuk weer terug. In de centrale hal hangt een muntwisselautomaat waar u munt- en briefgeld kunt omwisselen.
Gedragscode
Het Maasstad Ziekenhuis heeft een gedragscode voor patiënten/cliënten, bezoekers, klanten en derden. Deze gedragscode beschrijft regels waaraan zij zich aan moeten houden als zij zich binnen en/of op het terrein van het Maasstad Ziekenhuis bevinden. De regels geven aan welk gedrag (zoals agressie en geweld) niet geaccepteerd wordt en welke normen gelden. Bij overtreding van de regels kan een straf opgelegd worden: bijvoorbeeld een officiële waarschuwing of u mag niet meer naar het ziekenhuis komen. Ook kan er aangifte worden gedaan.
Lees de gedragscode