De zorgadministratie is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur via (010) 291 20 30. U kunt uw vragen ook naar ons e-mailen. We doen ons best om uw e-mail binnen 5 werkdagen te beantwoorden.
Kosten en vergoedingen
Kosten en vergoedingen
Komt u binnenkort naar ons ziekenhuis? Of bent u al patiënt? Hier vindt u informatie over de kosten van de zorg.
- facturatie@maasstadziekenhuis.nl: vragen over een factuur die u rechtstreeks van het Maasstad Ziekenhuis heeft ontvangen.
- dbcinfo@maasstadziekenhuis.nl: vragen over tarieven of een zorginhoudelijke vraag.
- debiteurenbeheer@maasstadziekenhuis.nl: vragen over de betaling van uw openstaande factuur/facturen.
Budgetpolissen
Wij willen u er op attenderen dat er ook in 2024 budgetpolissen bestaan (zoals ‘Zilveren Kruis Basis Budget’ en 'Aevitae Natura Select’). De zorg in ons ziekenhuis wordt door deze verzekeringen vaak niet helemaal betaald. U kunt dit controleren in de polis van uw verzekering of u kunt het navragen bij uw verzekering of in het ziekenhuis bij de Informatiebalie onverzekerde zorg in de centrale hal. Als de verzekering de kosten niet (helemaal) betaalt, moet u mogelijk een deel van het bedrag betalen bij de Informatiebalie onverzekerde zorg voordat u naar de afspraak gaat.
Voor meer informatie zie Contract zorgverzekeraars hieronder.
Meer informatie
Uw verzekering
Hier vindt u informatie over de zorgverzekering.
Lees meerVerwijsbrief
Voor elke afspraak met een medisch specialist heeft u of uw kind een geldige verwijsbrief nodig om uw zorgkosten vergoed te krijgen.
Lees meerContract zorgverzekeraars
Het Maasstad Ziekenhuis heeft voor 2024 met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Het Maasstad Ziekenhuis is tevreden en blij met de gemaakte afspraken met onze zorgverzekeraars. Deze afspraken zorgen er voor dat we onze zorg toegankelijk houden voor onze patiënten.
Lees meerTarieven en nota's
Hier vindt u informatie over tarieven en nota's.
Lees meerWat is een DBC?
Ziekenhuizen in Nederland zijn verplicht om medische zorg in rekening te brengen volgens landelijk vastgestelde regels. Dit noemt men het DBC-systematiek.
Lees meer