De heer Hattink vertelt over zijn ervaring met het Diabetesteam

De heer Hattink vertelt over zijn ervaring met het Diabetesteam

De heer Hattink is ruim 12 jaar onder behandeling in het Maasstad Ziekenhuis voor Diabetes Mellitus. Gedurende deze twaalf jaar werd het reguleren van het insulinegebruik en het behouden van een gezond gewicht steeds lastiger.

Een gastric bypass operatie heeft voor een keerpunt in zijn leven gezorgd. Nu, een jaar later, is het insulinegebruik enorm gedaald en ervaart de heer Hattink weer kwaliteit van leven.

Tijdens de allereerste afspraak zei de internist: “U heeft suikerziekte, dat is uw ziekte en die gaat u behandelen. Wij gaan u daarbij helpen." Deze manier van begeleiden spreekt de heer Hattink enorm aan. Het is een andere manier van denken, waarbij ik zelf ook inspraak heb en kan meedenken met de arts. Het is prettig dat ik wel te allen tijde terecht kan bij het diabetesteam met mijn vragen via het telefonisch spreekuur of via e-mail, vertelt de heer Hattink.

“Zonder de steun van mijn vrouw en het diabetesteam had ik het niet gered."

De heer Hattink

Insulinepomp

De internist adviseerde mij al bij één van de eerste afspraken om een insulinepomp te gaan gebruiken. Diabetes Mellitus is op deze manier vaak beter in te stellen. Het gebruik van deze pomp leverde destijds al een enorme verbetering op. Na de operatie is de insulinepomp dusdanig ingesteld dat het afvallen goed ging. Hiermee is een fantastisch resultaat behaald. Het aantal eenheden per dag is gedaald van 600 naar slechts 22 eenheden.

Discipline

Het was een heel heftig jaar en ik zag er echt tegen op, vertelt de heer Hattink. Soms heb ik nog wel eens een kleine tegenslag en dan moet ik mezelf toch weer motiveren om verder te gaan.Op deze momenten heb ik contact met het diabetesteam en samen maken we dan afspraken over het behandelplan.

Ook de verhalen en vragen die besproken worden tijdens de speciale informatieavonden omtrent Diabetes Mellitus in het Maasstad Ziekenhuis helpen mij enorm.

Kwaliteit van leven

Door de Diabetes Mellitus en mijn overgewicht had ik vaak dagelijks klachten als vermoeidheid, pijn in de voeten, moeite met lopen en evenwichtsproblemen. Mede door het gewichtsverlies zijn deze klachten een heel stuk minder en zijn er zelfs dagen dat ik vergeet dat ik Diabetes Mellitus heb. Ik kan verder lopen, ben minder benauwd en ik gebruik minder medicijnen, vertelt de heer Hattink. De huisarts had de formulieren voor een rolstoel al aangevraagd en nu kan ik zelfs weer hele stukken lopen, vertelt een trotse heer Hattink. Een enorme verandering in een korte periode. Als ik door zo’n verhaal te vertellen een ander over de streep kan halen dan doe ik dat graag.

Betrokken afdelingen en vakgroepen