In dit overzicht ziet u een schatting van de wachttijd tussen het moment dat u met uw behandelend arts overeenkomt een behandeling of operatie te doen, tot het moment van opname of operatie. Sommige behandelingen kunnen in 1 dag worden gedaan, dan spreken we van een dagbehandeling. Voor sommige behandelingen moet u meerdere dagen in het ziekenhuis blijven.
Wachttijd behandelingen
Wachttijd behandelingen
Op deze pagina ziet u de gemiddelde wachttijden over de afgelopen 3 maanden voor de meest voorkomende behandelingen. Dit kan afwijken van de actuele wachttijd.
Belangrijk!
Wachttijden kunnen in werkelijkheid afwijken, onder andere door:
- een operatie of behandeling die gebonden is aan een specifieke arts.
- onverwachte omstandigheden, zoals spoedopnames.
- comorbiditeit bij patiënt (2 of meer ziektebeelden, bijvoorbeeld hernia in combinatie met diabetes).
Wachttijd te lang?
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en onderzoek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.
Onze wachttijden staan op 3 verschillende pagina's.
- Wachttijd tot onze poliklinieken.
- Wachttijd voor behandelingen.
- Wachttijd voor onderzoeken.
Volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt de wachttijd gepubliceerd in weken. De actuele wachttijd vindt u onder de kolom 'dagen'.
Laatst gewijzigd: per 15 april 2025